Vilket ohyggligt drama
2017-04-09 21:25
Årets upplaga av Gantofta IBK´s Damlag har en förmåga att ge supportrar och alla inblandade galet spännande och dramatiska matcher. Dagens sista kvalmatch blev inget undantag.
Båda lagen hade sina egna öden i deras händer. För Gantofta skulle det räcka med oavgjort medan det för gästande Tygelsjö bara var seger som gällde. Vad de spelade om var alltså en plats i nästa säsongs Division1.
Hemmalget började med att vara bollförande och skapade någon halvchans men det var gästernas poängdrottning som öppnade målprotokollet när hon tryckte dit 0-1 från nära håll redan efter 3 minuter. Gantofta samlades sig och fortsatte sitt bollförande spel och kvitteringen kom halvvägs in i perioden när Diana Antic hittade rätt. Sedan tog gästerna över taktpinnen lite för mycket och satte stundtals in en hög press som resulterade i oroligheter i den rosa backlinjen. Det blev dessutom både ett och två mål för gästerna vilket gjorde att ställningen var 1-3 efter första perioden.
Andra perioden börjar Gantofta bättre och är riktigt på hugget. En utvisning ger chans till reducering och i powerplay hittar Diana nätet för andra gången och kontakten är skapad. Nu trycker verkligen Gantofta på och det är stundtas spel mot ett mål. Ytterligare en utvisning för gästerna och ett bra powerplay gör att kvitteringen hänger i luften. Dock klarar Tygelsjö att håll rent de två minuterna men då händer det som ofta händer efter ett klarat boxplay. De slappnar av och det kan man inte göra när Diana Antic står på andra sidan. Pang! 3-3 och Dianas tredje mål från sin offensiva backposition. Det blir ytterligare vars en utvisning för lagen där båda två visar upp fina powerplay men utan att överlista målvakterna. Helt jämnt inför sista perioden där nu Tygelsjö är de som måste gå för ett mål.
Tredje perioden hinner knappt börja innan Tygelsjö tar ledning och dessutom gör de av bara farten 3-5 också. Time out direkt i samband med det femte målet och lite ändringar i laget.
Det ger resultat och trycket på gästernas planhalva är massivt. Chans på chans avlöser varandra. Flera skott tätt utanför målramen och några studsande inne i målområdet. Camilla Hellberg hittar rätt i en tilltrasslad situation och nu är det ful fart framåt. Publiken eldar på hemmaspelarna att ta de extra stegen. Det fysiska spelet ökar ännu mera ju närmare slutet vi kommer. Till sist åker Emmy Jönsson på en två och det ser svårt ut. Men boxplay är mycket bra och det skapas till och med ett par heta chanser framåt. Nu börjar tiden rinna iväg och det blir mer och mer stressat. Bollar börjar lyftas in på kassen i hopp om att trassla in bollen. Med mindre än minuten kvar trycks en spelare ner precis utanför straffområdet och det ges frislag till Gantofta. Therese Andersson och Diana Antic diskuterar länge och väl på väg ut till frislaget. När de lägger bollen på plats är planen lagd och ett litet pet till Diana som breddar ut och....TRYCKER IN 5-5 och sitt fjärde mål för dagen. Fantastiskt! Helt otroligt! Detta är tjejerna som aldrig ger sig och alltid kommer igen. Sista minuten tar Tygelsjö ut målvakten i sin jakt på ett segermål. De har någon chans men Anna Pettersson håller rent och glädjen och lättnaden är total för våra rosa hjältinnor.