Förlust i målrik match
2017-04-06 21:39
Gårdagens kvaldrabbning hann knappt börja innan den va slut. Trodde den stora publiken i Skurup Sparbank Arena. Men som vanligt ska man inte räkna bort våra rosa tjejer förrän sista sekunden är spelad.
I början av den första perioden lyckades hemmalagets toktaggade tjejer att trycka in hela 3 bollar på mindre än en minut. Ett försprång som till slut visade sig vara för svårt att komma ikapp. Första perioden slutade nämligen hela 5-1.
I andra perioden såg det lite bättre ut och hoppet tändes när reduceringen kom till 5-2. Bra tryck skapades och chanser kom men istället så trillade två tunga mål in. 7-2 och allt såg nattsvart ut. Men som sagt, våra rosa tjejer krigar på oavsett vad det står på tavlan. Två snabba reduceringar och bra tryck i slutet på perioden gjorde att hoppet levde inför sista med ställningen 7-4.
Sista perioden började riktigt bra och planens bästa rosa tjej Therese Andersson (1+3) tryckte dit 7-5 och nu va det verkligen match. Skurup började bli lite nervösa och backade hem rejält vilket gav Gantofta chansen att behålla trycket. Men istället blev det som tidigare i matchen när kontakten började komma att Skurup fick in två snabba mål. 9-5 och nu va det väl game over för tredje gången under matchen. Men nejdå tjejerna krigar in ytterligare två reduceringar och det står 9-7 med 8 minuter kvar. Massor med tid alltså. Nu börjar hemmatjejerna darra ännu mera och bollen är och studsar i målområdet flera gånger utan att få rätt riktning. Dragan kallar ut Anne Delin ur målet och jakten fortsätter 6 mot 5. Tyvärr ville det sig inte denna gången utan hemmalaget kan avgöra med 2 bollar i tom kasse.

Vi säger stort grattis till Skurup som nu är klara för Division 1 nästa säsong. Vår jakt fortsätter på söndag när det spelas en helt avgörande sista kvalmatch mellan Gantofta IBK och Tygelsjö BK. Vinner våra rosa tjejer eller det blir oavgjort så spelar vi i Division 1 nästa säsong. Men skulle Tygelsjö dra det längsta strået så....

Se nu till att komma och stötta tjejerna i denna sista match för säsongen. Nu behöver de och klubben all hjälp vi kan få.