Olivia hjältinna i Lund
2017-01-23 12:54
I lördags spelades en oerhört viktig match i Lund när IBK Lund och Gantofta IBK drabbade samman. I potten låg tre efterlängtade poäng för båda lagen som kämpar för att klättra över kvalstrecket.
Början av matchen är lite okontrollerad där spelet böljar fram och tillbaka med mycket felpassar och nervösa spelare. I detta moment lyckas Gantfota ta ledningen genom Maria Lindeberg. En ledning som skapade lite lugn och efter hand tar de rosa över spelet. 2-0 kommer av Tina Sandberg och periodledningen stannar vid två mål även om det var bud på både 3 och 4-0.
Andra perioden börjar där den första slutar med ett spelövertag för gästerna. Johanna Andersson trampar in från kanten och trycker distinkt in 3-0 tidigt i perioden. Där infinner sig nog en liten känsla att detta fixar vi. Det ger Lund möjligheten att jobba sig tillbaka in i matchen. De får in en reducering till 1-3 och pressen ökar. Dessutom får Gantofta två utvisningar i rad men spelar av 4 minuters boxplay galant.
I tredje perioden går Dragan & Anders ner på 2 femmor för att få lite bättre fart och rörlighet. Det ger resultat i spelet men inte på resultattavlan. Flera chanser och frilägen skapas utan att bollen vill in. Istället gör Lund ytterligare en reducering när de trycker in en retur på ett chansfrislag. Bar minuterna senare rasslar det till igen bakom Anna Pettersson i målet och det är kvitterat till 3-3. Nervösa minuter väntar båda lagen. Ytterligre en utvisning drabbar Gantofta men än en gång spelas boxplay av på ett ypperligt sätt där de rosa faktiskt skapar fler farliga chanser än hemmalaget trots en tjej mindre på plan.
Gantofta tar time out och går ner ytterligare på folk. Tryck skapas, chanser skapas. Med mindre än minuten kvar kommer den största chansen. Bollen spelas fint in till Olivia Olsson som bara har att raka in bollen i tom kasse. Men hon blir hakad och domarna håller upp två armar över huvudet och korsar dem, straff. Straff med 51 sekunder kvar. Olivia Olsson ställer sig ensam på plan med hemmalagets målvakt och är fullständigt iskall när hon fintar bort målvakten och lägger in 4-3. Stor glädje naturligtvis.
Lund tar ut målvakten och dessutom drabbas Gantofta av ännu en utvisning vilket innebär spel 6 mot 4 sista 22 sekunderna. Men detta är en rosa dag och alla 3 poängen följer med hem till Gantofta.
Oerhört bra jobbat av alla tjejerna i denna måstematch där det såklart var mycket press och nervösitet inblandat.
Redan på onsdag är det ännu en måstematch när Munka-Ljungby kommer på besök. Seger och Gantofta går om Munka-Ljungy i tabellen upp på en plats ovanför kvalstrecket. Vilken match det kommer att bli! Vi ses i Norrehedshallen 20:15 på onsdag.

IBK Lund - Gantofta IBK 3-4 (0-2,1-1,2-1)