Tredje raka segern
2016-10-30 09:32
Det stod klart ganska tidigt att detta kommer att bli en munsbit för våra duktiga tjejer. Powerplay i 60 minuter vilket gjorde att det blev en väldigt tempofattig och snäll match. IBK Finn gjorde det bästa av situationen och försökte parkera bussen men det höll såklart inte.
Det var två ovana målskyttar som inledde gårdagens målskörd. Först fick Marie Lindholm Hallberg vandra in obehindrat i slottet och trycka dit ettan. Sedan i nästa byta var det Paula Johansson som smög in i slottet från sin backposition och Olivia Olsson hittade fram till Paula som dundrade in 2-0. Eftersom klockan stod på 03.37 tänkte samtliga i Norrehedshallen att det här kommer att rinna iväg då de rosa tjejerna var fullständigt överlägsna. Men det trodde nog de rosa tjejerna också och spelet blev bekvämt och tempot sjönk ner till gästernas nivå. Resten av perioden skapades chanser absolut, men Finn´s målvakt storspelade och växte för varje räddning.
Andra perioden var ett riktigt sömnpiller med ännu lägre tempo och ett Finn som enkelt kunde stå stilla och försvara sig.
I tredje perioden ökade Gantofta tempot och fick bättre fart på bollen. Plötsligt fick Finn börja röra på sig vilket skapade ytor och farligare chanser för de rosa. Jenny Friberg pricksköt in 3-0 högt i taket där målvakten bara kunde höra bollen vissla förbi hennes hjälm. 4-0 var matchens vackrast där bollen gick som på ett snöre mellan spelarna zick zack genom Finn´s försvar innan Carolin Lindberg stänkte dit bollen.
5-0 kom i patenterat Johanna Andersson style. Med kraft forcerar hon sig förbi vid sargen, bryter in framför mål och trycker in bollen. Klassiskt.
Maria Lindeberg avslutade den fina perioden i perioden när hon verkligen tryckte in bollen stående nästan i målvaktens knä. Efter det sjätte målet lugnade spelet ner sig lite igen och matchen spelades av.
En seger är en seger även om det skulle blivit större siffror med normalt spel. Det är starkt att vinna utan att använda det bästa spelet utan det sparar tjejerna till de kommande tuffa matcherna där Malmhaug väntar redan på onsdag. Kommer tjejerna upp i normal nivå då så ska de kunna åka hem med fjärde raka segern.

Gantofta IBK - IBK Finn 6-0 (2-0,0-0,4-0)