Delad poäng i Ängelholm
2016-10-16 20:01
Gårdagens match i Ängelholm mellan FBC Engelholm och Gantofta IBK bjöd på maximalt med spänning, fart, närkamper, ramträffar ja allt en match ska innehålla. Det var verkligen hög valuta för pengarna. De 115 personerna i publiken gick nästan lika svettiga ifrån hallen som spelarna.
En mycket fysisk och tuff match fick sin första utvisning redan innan minuten var spelad. Gästerna i rosa fick visa upp sig i powerplay och det syntes att de tränat ihop sig sedan premiären. Ett bra tryck med bra fart och många chanser i 2 minuter men utan att bollen hittade nätet. Det dröjde till mitten av perioden innan första målet kom. Jenny Friberg tog bollen i eget hörn och och trampade loss, drev förbi den ena spelaren efter den andra innan och hon distinkt stänkte upp bollen i krysset till stort jubel från de tillresta supportrarna.
Direkt efter fick tyvärr hemmalaget kvittera. Det fartfyllda spelet fortsatte. Det var fullt ös i alla dueller och ett snabbt passningsspel från båda lagen. Efter en ny utvisning i slutet av första perioden fick Gantofta utdelning i sitt power play när Diana Antic hittade rätt med minsta marginal mellan målvakten och stolpen.
Andra perioden rivstartade med ett snabbt mål när Carolin Lindberg tryckte in en retur och bara minuterna senare reducerade Engelholm. Perioden fortsatte likt den första där domarna lät tjejerna använda hela sitt register på gränsen till det tillåtna. Johanna Anderssons fysiska spel sitter nog kvar i hemmalaget ett par dagar. Det har just Johanna som jobbade sig till ännu en utvisning. För andra gången hittade en back rätt i power play när Johanna Holm från långt håll bombade in 2-4.
Engelholm hade nog så många chanser som Gantofta i de första två perioderna men känslan var ändå att de rosa hade kontroll på matchen. Tredje perioden fick ett tidigt mål precis som i andra men denna gången var det hemmalaget som tryckte dit bollen. 3-4 och helt vidöppet. Ramträffar, hjälmträffar och massor med heta chanser för båda lagen gjorde att publiken hade nerverna långt utanpå kläderna. Efter att Engelholm fått chansen i power play utan att lyckas tog de time out och drog målvakten med 2 minuter kvar. Pressen ökade och och med 1 minut och 10 sekunder kvar kom kvitteringen efter ett långskott med massor av trafik framför målet. Gantofta försökte att få till ett segermål men tiden rann iväg och förlängning krävdes.
Under förlängningen fortsatt det tuffa spelet och lagen turades om att få matchavgörande målchanser. Johanna Andersson och Camilla Blomberg hade vars ett jätteläge men matchen slutade 4-4. Ett snopet poängtapp med tanke på det fina spelet tjejerna visade upp och att de hade ledningen både 1-3 och 2-4. Men den första poängen är tagen och det är väldigt viktigt inför de kommande matcherna som är mot motståndare som vi ska ha bakom oss i tabellen. Redan på onsdag är det match igen när IBK Lund kommer till Norrehedshallen.
Matchens lirare blev Jenny Friberg välförtjänt utsedd till efter 1 mål och 2 assist och i stort en fantastisk match.

FBC Engelholm - Gantofta IBK 4-4 (1-2,1-2,2-0,0-0)