Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tredjeplats i DM för F13
2018-04-10 15:24
I helgen spelade vårt F13 sitt första DM. Faktiskt första gången ett av klubbens ungdomslag var med i DM. Efter mycket bra spel med blandade resultat slutade tjejerna till sist 3:a.
Lördagens gruppspel i Skurup inleddes med match mot Palmstaden. Ett Palmstaden med flertalet 03:or i laget mot våra mestadels 05:or. Våra rosa tjejer dominerade totalt och hade allt spel på motståndarens planhalva men lyckades inte få in bollen. Istället avgjordes matchen snopet till en 0-1 förlust på en utvisning. 
Med tanke på hur bra tjejerna spelade fanns gott hopp för de kommande matcherna. I matchen mot Skurup fick tjejerna utdelning retroaktivt och Thyra Larsson storspelade i målet. Till sist vanns den viktiga matchen med 4-1. 
I den avslutande matchen mot Lund saknades energi efter en lång dag och motståndarna var väldigt duktiga(slutsegrarna i DM). Siffrorna rann iväg lite väl mycket och stannade på 0-10.
Men till söndagens slutspel gick tjejerna på bättre målskillnad än Skurup och Palmstaden varför det blev ytterligare en tidig samling denna helg.
Åstorp/Kvidinge stod för motståndet i kvartsfinalen och det var ett oerhört fokuserat och laddat Gantofta där alla tjejerna gjorde säsongens match mot det på pappret betydligt bättre Å/K. En drömöppning med mål(Maja Karlsson) i första minuten gav ännu mera energi och laget växte in i uppgiften ännu mera. 2-0(Nora Olofsson) kom också men Å/K både reducerade och kvitterade innan paus. Men detta var inget som påverkade utan tjejerna spelade lika bra i andra perioden och slet kopiöst i det höga tempot. Matchvinnande 3-2(Ylva Wiling) kom tidigt i perioden och resultatet hölls hela vägen trots en stor press från Å/K. Thyra i målet storspelade återigen precis som samtliga 13 utespelare. 
Semifinalen mot Stanstad gick det tyvärr inte riktigt att ladda om till. Det blev en förslut men att sluta på en fin tredjeplats i DM för flickor födda 04 med största delen 05:or i laget är en oerhörd prestation. 
Stort grattis tjejer, det var ni väl värda.

Nyhetsarkiv
 
Sponsorer